Automated Actions

Any critical bugs will be fixed within 24-48 hours.
arthur01022
Posts: 14
Joined: 12 Aug 2020, 19:15
Name: Arthur Pulayev
Location: Israel, Hadera

Automated Actions

Post by arthur01022 »

Hey,
Using automated action that changes values on entity and sub entity deletes records from sub entity.

For example,
I have main entity used for creating a request item and sub entity used as nested list.
I've created an approval button for changing sub entity records' and entity record's status from "awaiting" to "approved".
Clicking on it changes main entity's status, but somehow deletes all sub entity records.

Screenshot 2021-01-08 145449.png

User avatar
support
Site Admin
Posts: 3786
Joined: 19 Oct 2014, 18:22
Name: Sergey Kharchishin
Location: Russia, Evpatoriya

Re: Automated Actions

Post by support »

Check filters in items listing. Probably you have changed values and now items not it listing. Update action will not delete records.

arthur01022
Posts: 14
Joined: 12 Aug 2020, 19:15
Name: Arthur Pulayev
Location: Israel, Hadera

Re: Automated Actions

Post by arthur01022 »

Hey,
I checked. No records there, they actually got deleted..

User avatar
support
Site Admin
Posts: 3786
Joined: 19 Oct 2014, 18:22
Name: Sergey Kharchishin
Location: Russia, Evpatoriya

Re: Automated Actions

Post by support »

It's strange because there is no action to delete records. Please do more test and let me know how to reproduce this issue.

timothy.dungao
Posts: 11
Joined: 22 Jul 2019, 08:00
Name: Timothy Dungao
Location: Pasig City, Philippines
Company Name: 1Devs Inc
Contact:

Re: Automated Actions

Post by timothy.dungao »

I'm getting that error too, sub entity items are getting deleted right after running process. I also checked Database and sub entity items are gone.

User avatar
support
Site Admin
Posts: 3786
Joined: 19 Oct 2014, 18:22
Name: Sergey Kharchishin
Location: Russia, Evpatoriya

Re: Automated Actions

Post by support »

Which process? How to reproduce this?

enishemed
Posts: 202
Joined: 30 Oct 2017, 11:24
Name: Enis Hemedoglu
Location: Istanbul, Turkey
Company Name: SCORE DANISMANLIK
Contact:

Re: Automated Actions

Post by enishemed »

I have the same error. I added the item. After click on the "Process button" it creates the related item, but deletes the current/actual item. I had checked the DB and there is no record.

You can see my process settings below.
Attachments
Screenshot_20210123-165322_Samsung Internet.jpg

enishemed
Posts: 202
Joined: 30 Oct 2017, 11:24
Name: Enis Hemedoglu
Location: Istanbul, Turkey
Company Name: SCORE DANISMANLIK
Contact:

Re: Automated Actions

Post by enishemed »

I think I have found the reason. If I change the fields value of the parent entity by PROCESS, it deletes the subentity item. Otherwise it works well.

User avatar
support
Site Admin
Posts: 3786
Joined: 19 Oct 2014, 18:22
Name: Sergey Kharchishin
Location: Russia, Evpatoriya

Re: Automated Actions

Post by support »

Can't reproduce

enishemed
Posts: 202
Joined: 30 Oct 2017, 11:24
Name: Enis Hemedoglu
Location: Istanbul, Turkey
Company Name: SCORE DANISMANLIK
Contact:

Re: Automated Actions

Post by enishemed »

Dear Sergey, I have added a video about the error, could you please watch it.

If you want, I can send you the access info.

https://drive.google.com/file/d/1CJ2fP7 ... p=drivesdk

Post Reply